torsdag 27 oktober 2016

Tillverka egen ekologisk hudvård - DIY är helt rätt i tiden


Försäljningen av ekologiska livsmedel ökar i Sverige och det finns ett stort intresse för att leva och äta så "rent" som möjligt. Därför är det inte konstigt att många också vill se över vad de smörjer sina ansikten och kroppar med, jag tror absolut att trenden med att tillverka sina egna hudvårdsprodukter är här för att stanna. Det är kul, sinnligt och spännande att laborera med olika råvaror. De flesta börjar med att tillverka kroppsoljor, ansiktsoljor, deodoranter och läppbalsam. Det är betydligt svårare att tillverka vattenbaserade produkter och de kräver dessutom någon form av effektiv konservering.

Här kommer några tips på inköpsställen för dig som tillverkar eller vill börja tillverka egna produkter.

Svenska företag:

Organic Makers 
Jag gillar Organic Makers som har ett genomtänkt sortiment av olika råvaror för hudvårdstillverkning och som dessutom säljer den utrustning du behöver. Grundarna har även tagit fram en rad härliga recept som verkar uppskattade av kunderna.

Sortiment: eteriska oljor, vegetabiliska oljor, konserveringsämnen, labbutrustning, mineralpigment, snygga flaskor/etiketter, leror/örter m.m.

Naturkosmetikkompaniet/Crearome:
Ett välkänt företag som funnits länge med ett stort sortiment av råvaror i olika storlekar för hudvårdstillverkning. De håller även kurser och erbjuder recept och böcker.

Sortiment: eteriska oljor, vegetabiliska oljor, aktiva ämnen, böcker m.m.

Företag inom EU:

Oshadhi
Brittiskt företag som erbjuder ett gigantiskt sortiment av eteriska oljor + bra kundservice.
Här köper jag bland annat en eterisk olja som doftar helt fantastiskt, spana in Pink Grapefruit organic essential oil 

Sortiment: eteriska oljor, vegetabiliska oljor m.m.

Aroma Zone
I Frankrike är det oerhört populärt att tillverka sin egen hudvård, missa inte Aroma Zones härliga butik(er) om du ska resa till Paris eller beställ produkter från deras webbshop. Sortimentet är stort och de säljer även mer avancerade aktiva ingredienser/råvaror.

Sortiment:
eteriska oljor, vegetabiliska oljor, aktiva ingredienser, konserveringsämnen, leror m.m.

Amerikanska företag
 (tänk på att moms och tullavgifter kan tillkomma!)

Eden Botanicals
Hur fantastiskt är det inte med ett företag som låter dig köpa små prover av eteriska oljor? perfekt när man vill prova sig fram bland dyra eteriska oljor (jasmin, ros etc.) utan att behöva köpa en stor flaska. Missa inte Eden Botanicals "sampler packs" en riktigt bra service som låter dig uppleva olika typer/arter av exempelvis ylang ylang, ros och jasmin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...