onsdag 18 januari 2017

Tre boktips för en mer hållbar livsstil

Det finns mycket vi kan göra för att försöka leva mer hållbart, men ibland kan man behöva lite inspiration till att komma igång. Jag har nyligen läst tre bra och viktiga böcker på svenska inom olika områden som kan vara till hjälp:

Bokomslag  (häftad)
Ekoenkelt: vägen till en hållbar livsstil
Det jag gillar bäst med denna bok är att den täcker in flera olika områden som hemmet, garderoben, mat, badrummet, resande och hållbarhet på arbetsplatsen. Jag läste igenom Ekoenkelt på två kvällar men skulle nog behöva ägna varje kapitel lite mer tid för att informationen ska fastna bättre, boken är skriven på ett lättläst och inspirerande sätt.   

Bokomslag  (inbunden)
Miljödieten : snyggare, smalare, sundare - och rädda världen på köpet
Livsmedel måste vi köpa ofta så här kan man göra snabba förändringar för att leva mer miljömedvetet. Boken innehåller mer fakta än recept men det är intressant läsning så för mig gör det inget, det finns ju så många vegetariska kokböcker att välja mellan idag.Bokomslag  (inbunden)
Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode
En användbar bok om kläder/modeindustrin/textilier och hur man kan göra för för att bli mer hållbar på den fronten. Jag har lärt mig en hel del om olika material, klädvård och hur man kan tänka kring sina inköp. Jag har även fått en och annan tankeställare av att läsa Slow fashion, under 2017 kommer jag verkligen att försöka fundera igenom mina inköp och inte köpa onödiga plagg som bara blir liggande. Jag ska även investera i speciella tvättmedel för ull och ömtåliga material så att de håller sig fina längre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...