måndag 11 november 2013

Helgläsning

Bokomslag Hjärnkoll på maten (häftad)
Bra helgläsning
Hudvård, kostråd och dieter har ganska mycket gemensamt. Vi ställs hela tiden inför mängder av ny information på nätet, i tidningar och i böcker. Mycket av informationen känns motsägelsefull och det är lätt att bli förvirrad. De flesta verkar dock vara överens om att snabba kolhydrater, socker och vissa tillsatsämnen inte är speciellt bra för oss. Grönsaker som broccoli, blomkål och lök hyllas men när det kommer till frukt går åsikterna ofta isär. Jag hann läsa ut hela Hjärnkoll på maten under helgen och det är en bra bok som innehåller goda råd, recept och fakta om hur hjärnan fungerar för att vi ska kunna undvika osunda fallgropar. Det mesta i boken känns vettigt och författarna är seriösa, Martin Ingvar arbetar som hjärnforskare och Gunilla Eldh är en erfaren medicinjournalist. I början boken finns en lista på sånt som ska rensas bort ur skafferiet, exempelvis socker. Längre fram i boken kommer ett recept på en tomatsås som innehåller "en nypa socker" för att förhöja smaken, författarna nämner att sockret kan uteslutas men det blir ändå lite konstigt.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...